Jehovah's Getuigen Koninkrijkszaal

Jehovah's Getuigen Koninkrijkszaal

Jehovah's Getuigen Koninkrijkszaal in Enschede heet u welkom.

Een Koninkrijkszaal is een religieuze vergaderplaats voor Jehova's getuigen waar een of meerdere gemeenten vergaderen. De term werd voor het eerst gebruikt door Joseph Franklin Rutherford in 1935. Jehova's getuigen spreken vanaf die tijd niet meer van "Kerkgebouw" of "Kerk" om hun plaats van bijeenkomst aan te duiden, maar van "Koninkrijkszaal" of kortweg "zaal". Jehova's getuigen noemen hun kerkdiensten "vergaderingen".

Een Koninkrijkszaal is in de regel een gebouw met een sobere inrichting. Jehova's getuigen gebruiken niet de gebruikelijke symbolen voor hun aanbidding, dus er worden geen beelden, kaarsen, kruizen of andere symbolen aangetroffen op of in Koninkrijkszalen. Volgens de interne richtlijnen dient aan een muur, gewoonlijk achter het podium, waar de spreker staat, de jaartekst te worden bevestigd, een Bijbeltekst die wereldwijd als thema voor het hele jaar wordt gebruikt.

De zaal heeft in de regel een grote en een kleine gehoorzaal. Sommige Koninkrijkszalen hebben meerdere zalen zodat meerdere gemeenten tegelijk vergaderingen kunnen houden. Een zaal heeft meestal een bibliotheek van publicaties van het Wachttorengenootschap, een "bijdragenbus" en een "lectuurbalie", waar publicaties worden uitgestald en uitgedeeld. Zowel de gehoorzaal als het hele gebouw kan worden aangeduid als "een Koninkrijkszaal".

Een gemeente van Jehova's getuigen organiseert wekelijks een tweetal diensten, die zij vergaderingen noemen. Het bestuur van de gemeenten (de ouderlingen) bepaalt op welke tijden er diensten zijn. In de regel is dit zondagochtend, waarbij een openbare lezing wordt gehouden, gevolgd door een bespreking uit het tijdschrift De Wachttoren. Ook op één van de doordeweekse avonden wordt er een dienst gehouden, die in het teken staat van het opleiden tot een "verkondiger". De tijden kunnen afwijkend zijn als meerdere gemeenten gebruik maken van hetzelfde gebouw. Bij iedere "vergadering" worden twee gebeden uitgesproken en drie liederen gezongen.

De vergaderingen worden in sommige gemeenten ook opgenomen en/of in livestream aangeboden.

Weekendbijeenkomst
In het weekend wordt er een tweedelig programma georganiseerd:
Openbare Lezing
Wachttorenstudie
Doordeweeks programma

Op een van de doordeweekse avonden wordt een driedelig programma georganiseerd:
Gemeentebijbelstudie
Theocratische School
Dienstvergadering
Andere activiteiten
De enige activiteiten die volgen

Expertises

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast
Geachte jehovah s getuigen ! Jullie hebben zich bemoeit met onze kerk en het ontzeggen van onze goede verjaardag.De tegen overgestelde valse vader jehovah , heeft mij zwaar beschadigt, omdat hij niet wou dat ik god of JEHOVAH diende en mij slapeloze gevaarlijke nachten hebben bezorgt en gebrek aan onze goede rust hebben beraamt..Deze hoef ik van god echt niet te gehoorzamen, en dat geld ook voor JEHOVAH zelf door het ontrekken van onze goede verjaardag .Dit past niet.Twee tegen gestelde partteiden die niet met overeen komen met met god echt, hoef ik van kerk van god niet te gehoorzamen. hun zeggen jullie willen ons door twee gevaarlijke parteien alleen maar opslokken en de laatste gevolgen en de schade de van. Dit is jammer van je goede energie.
Beantwoorden  • 

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De deverenigingen.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Jehovah's Getuigen Koninkrijkszaal
Rembrandtlaan 14
7545ZL Enschede

+31 (0)53 4304792

Links

Website
-

Deel deze pagina

Jehovah%27s+Getuigen+Koninkrijkszaal img