Vereniging Cliëntenbelang Amsterdam

Vereniging Cliëntenbelang Amsterdam

Tot 2009 werden de belangen van de verschillende cliënten- en patiëntengroepen in Amsterdam behartigd door vier verschillende organisaties: het Amsterdamse Patiënten/Consumenten Platform (APCP), de Stichting Gehandicapten Overleg Amsterdam (SGOA), COSBO (ouderenbelangen) en het Verstandelijk Gehandicapten Belangen Collectief (VBGC).

Op 24 juni 2009 is vanuit deze oude belangenorganisaties door 83 aangesloten lidorganisaties een nieuwe vereniging opgericht: Cliëntenbelang Amsterdam. Opgericht als onafhankelijke belangenorganisatie voor álle chronisch zieken, cliënten van de gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening, ouderen, mantelzorgers en mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke of psychische beperking.

Cliëntenbelang Amsterdam is als nieuwe organisatie gestart vanuit de geschiedenis en met de ervaring en expertise van de vier voorgangers. Met medewerkers, vrijwilligers en aangesloten lidorganisaties is in 2009 en 2010 invulling gegeven aan een nieuwe, bredere opdracht. Zoals elke fusie is ook deze gepaard gegaan met een gewenningsperiode, met herkenbare bloedgroepen en met het zoeken naar een nieuwe gedeelde richting.

Na anderhalf jaar kunnen we duidelijke signalen zien van betere samenwerking en een meer gedeeld beeld op onze rol en taak, zowel onder onze medewerkers als bij onze aangesloten organisaties. De komende periode zullen wij ons vanuit die samenwerking verder verankeren in de Amsterdamse samenleving. participatie.

Services

  • Alleen op afspraak

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De deverenigingen.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Vereniging Cliëntenbelang Amsterdam
Plantage Middenlaan 14/1
1018DD Amsterdam

+31 (0)20 7525100

Links

Website
-

Deel deze pagina

Vereniging+Cli%C3%ABntenbelang+Amsterdam img